SUL-försäkring

FÖRSÄKRING för föreningar och distrikt
FINLANDS FRIIDROTTSFÖRBUNDS ansvars- och olycksfallsförsäkring
Försäkringsnummer 0002774510
Gäller fr.om 01.04.2001

Finlands Friidrotts Förbund (SUL), och If Skadeförsäkringsbolag Ab har ingått följande försäkringsavtal.
Avtalet gäller för ansvars- och olycksfallsförsäkring inom den frivilliga verksamheten.
Ansvarsförsäkringen ersätter tredje part, för personskada eller skada på föremål, för vilket den försäkrade är ersättningsskyldig. Skadan kan ha orsakats av person i anställningsförhållande eller av frivilligarbetare.

Försäkringen täcker arrangörens ansvar vid arrangemang, med eller utan inträde, vid tränings- eller läger verksamhet (lagen om arrangemang (§ 16)).

Försäkringsbolaget klargör den försäkrades ansvars- och ersättningsskylldighet samt skadans storlek enligt försäkringsavtalet, förhandlar med den skadedrabbade, sköter ev. rättegångar och kostnader för dessa, sköter om utbetalning av ersättningar som den försäkrade är ansvarig för.

Försäkrade är: SUL:s distrikt och medlemsföreningar.

Försäkringsnivån: Person- och egendomsskador 1 009 128 e
Självrisk: 403 e

Olycksfallsförsäkringen ersätter skador som förorsakats av frivillig arbetare, inom förbund, distrikt och förening. Exempel på dessa: arrangemang av tävlingar, träningar, utbildningstillfälle, domararbete, medelanskaffning, förtroendeuppdrag, kontors arbete osv. Försäkringen täcker också olyckor som inträffar under resan till och från dessa uppdrag.

Vårdavgifter: 8 410 e
Permanent funktionshinder: 8 410 e
Dödsfall: 8 410 e
Självrisk: 50 e

Försäkringen täcker inte olyckor som skett vid utövande av idrott eller vid arbete utfört i arbetsförhållanden. Den skadedrabbade sänder ersättningskrav till Finlands Friidrottsförbund, som bekräftar att skadan skett under förhållande som här ovan beskrivits, samt vidarebefodrar ersättningskravet till If Skadeförsäkringsbolag Ab.

(OBS! texten fritt översatt från den finska versionen.)
Se den finska originaltexten här


IS/2011-03-21

Kalender


»» Förstora kalendern

Sponsorer

KD Soft

Aktia

Folkhälsan